Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Joost Dekkers
actueel

Jeffrey Meijer & Philip Kraanen hebben beperkingen én ballen

Bob van Toor,
18 december 2017 - 10:43

Joris Kemna en Leon ten Have zijn voor ons de HvA’ers van het jaar. Maar er zijn meer studenten en medewerkers die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Vandaag de nummers 3 in onze top 5: Jeffrey Meijer en Philip Kraanen.

‘Ik heb ADHD en ben met drie studies gestopt. Daar leer je van; the hard way.’ Philip Kraanen (29, maatschappelijk werk & dienstverlening) steekt zijn functiebeperking niet onder stoelen of banken, en gelukkig maar: zichtbaarheid is hard nodig en kan anderen erg helpen. Met Jeffrey Meijer (20, rechten) richtte hij het platform Limitless op. Na wat pittige pizzasessies moest Huib de Jong op de Onderwijsconferentie toegeven ‘dat homo-zijn, vrouw-zijn, dat autisme niet vanzelfsprekend geaccepteerd wordt’.

 

Hart voor de zaak

Platformen schoten in 2017 uit de grond en te hulp. Een Student Disability Platform op de UvA, een platform Inclusie van Folia-persoon-van-vorig-jaar Jacob Eijkelboom én Limitless, dat op diezelfde onderwijsconferentie werd geroemd voor hun mentorschap. Daar stond Jeffrey, met negentien jaar en medelid Lotte van der Meer op het podium, studeren met Asperger zichtbaar te maken. Dan heb je ballen, én hart voor de zaak.

Zoveel hart, dat Jeffrey zijn tijd efficiënt moest gebruiken om naast zijn inzet als klassenvertegenwoordiger en voor participatie-evenementen zijn jaar te halen. ‘Anders moet ik weg. En dat wil ik niet.’ Inmiddels is de propedeuse binnen – dat mag een opluchting zijn voor Jeffrey, maar toch zeker ook voor de HvA.