Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Docent Rudolf Valkhoff in hoger beroep

Sterre van der Hee,
9 november 2017 - 09:56

Docent algemene cultuurwetenschappen Rudolf Valkhoff vecht zijn ontslag aan in hoger beroep. Dat meldt zijn advocaat Jasper de Waard van advocatenbureau Sprengers Advocaten. ‘De heer Valkhoff blijft strijdbaar.’

UvA-docent algemene cultuurwetenschappen en prominent Maagdenhuisbezetter Rudolf Valkhoff (63) werd vorig jaar ontslagen door de UvA. Volgens Valkhoff wilde de UvA van hem af omdat hij tijdens de bezetting van het Bungehuis en het Maagdenhuis te kritisch zou zijn geweest op de universiteit.

 

Onherstelbaar verstoord

De UvA stelt echter dat Valkhoff zich niet wilde schikken naar het nieuwe curriculum van de studie algemene cultuurwetenschappen. Bemiddelingspogingen mislukten, waarna de universiteit stelde dat de werkrelatie onherstelbaar verstoord zou zijn. Vorige week stelde de rechter de universiteit in het gelijk.

Het hoger beroep zal volgens advocaat Jasper de Waard waarschijnlijk ongeveer een jaar in beslag nemen. Hij verwacht dat er pas rond het najaar van 2018 een uitspraak zal zijn. Valkhoff is dan bijna 65 – de pensioengerechtigde leeftijd – maar de zaak rond zijn ontslag is meer een principiële kwestie, zegt advocaat De Waard. Daarnaast is er een financiële component: Valkhoff zit nu in de ww, en daardoor is zijn inkomen lager dan wanneer hij nog bij de UvA zou werken.

 

Rudolf Valkhoff wilde zelf niet reageren.