Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: John Walker (cc, via Flickr)
actueel

UvA ontvangt wederom meer masterstudenten

Henk Strikkers,
16 februari 2017 - 07:42

Net zoals vorig jaar is het aantal inschrijvingen voor UvA-masters gestegen. Het aantal studenten dat dit jaar aan een master begon nam met 8,9 procent toe van 4.916 studenten naar 5.355. Evenals bij het aantal eerstejaars is deze groei deels toe te schrijven aan een toename van internationale studenten.

De laatste jaren volgen steeds meer studenten een UvA-master. Meldden zich in 2012 nog iets minder dan 4.800 studenten zich aan voor een master; dit jaar zijn dat er meer dan 5.300. Het marktaandeel van de UvA is wel redelijk stabiel, dat ligt rond de 11,5 procent.

 

Met name de bètafaculteit en de Faculteit Economie & Bedrijfskunde maken een sterke groei dooi, zij ontvingen respectievelijk 36 en 17,7 procent meer aanmeldingen. De groei op de bètafaculteit komt met name door een grote toename bij informatica en een joint degreeEen joint degree is een master die verschillende universiteiten samen aanbieden en waarbij studenten een diploma krijgen van beide universiteiten. die de UvA en de VU samen opzetten op het gebied van natuurkunde en astronomie. Bij de economiefaculteit is de nieuwe master Finance zeer populair.

 

De Faculteit der Geesteswetenschappen zag het aantal inschrijving juist afnemen met 4,3 procent.