Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

22% medewerkers en 7% studenten stemde al in UvA-referendum

Dirk Wolthekker,
6 december 2016 - 16:28

Bij een tussenstand van het referendum over de toekomst van de UvA blijkt dat tot afgelopen zaterdag 22 procent van de medewerkers had gestemd. Van de studenten had zaterdag 7 procent gestemd. Doordat er flink meer studenten dan medewerkers zijn, bedraagt het gemiddelde tussenstandspercentage 9 procent.

De gegevens over de tussenstand zijn geleverd door het Ruigrok Netpanel, dat de raadpleging uitvoert. Ter vergelijking: bij de vorige studentenraadsverkiezingen aan de UvA stemde 19,7 procent van de studenten, de laatste keer dat medewerkers de ondernemingsraden mochten verkiezen was de opkomst 50,1 procent.

 

Over deelname van de medewerkers van het AMC bestond lange tijd onzekerheid, maar toen eenmaal duidelijk was dat ook zij mee konden doen, was het referendum al een week aan de gang. Bij het totaal aantal van 6.800 medewerkers dat in de tussentelling tot het electoraat behoort, moeten daardoor nog 4.000 extra medewerkers opgeteld worden. Zij zijn nog niet in deze tussenstand opgenomen.

 

Voorzichtig positief

Lisa Westerveld, voorzitter van de commissie Democratisering & Decentralisering die het referendum organiseert, is naar eigen zeggen ‘voorzichtig positief’ over het resultaat. Westerveld: ‘Natuurlijk hoop je altijd op meer, maar dit is al een mooi begin, helemaal als je beseft dat toch bijna vierduizend mensen de tijd hebben genomen zich in onze voorstellen te verdiepen en een mening over de UvA te geven. De uitgebreidere vragenlijst is een bewuste keuze, maar het zorgt ook zeker dat men meer tijd kwijt is en eerder afhaakt. Hopelijk vinden deze personen deze week nog de tijd om de vragen in te vullen.’

 

Stemmen kan nog tot en met 11 december.