Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Stichting Panopticon
actueel

UvA gevraagd te participeren in Haarlems University College

Henk Strikkers,
19 oktober 2016 - 17:23

De UvA is officieel gevraagd om mee te werken aan een University College in de voormalige koepelgevangenis in Haarlem. Dat heeft de universiteit op haar site bekend gemaakt. Stichting Panopticon, die de drijvende kracht achter het plan is, heeft ook InHolland gevraagd te participeren.

Stichting Panopticon is al langer bezig met een university college in de oude Haarlemse koepelgevangenis. De UvA bevestigde in juni dat ze daar verkennende gesprekken over voerde. Nu is de UvA gevraagd om een intentieverklaring te tekenen over het Haarlemse university college dat zich volgens de UvA voornamelijk zal richten op kunst, cultuur en ondernemerschap.

 

Deze week nog voert de UvA gesprekken met decanen van de faculteiten die er wellicht in zullen participeren en volgende week wordt het met alle decanen besproken in het Centraal Bestuurlijk Overleg. Daarna zal het College van Bestuur een beslissing nemen over het tekenen van die overeenkomst. In die intentieverklaring zal het volgens persvoorlichter Laura Erdtsieck gaan om heel basale dingen. ‘Er zitten nog geen grote gevolgen aan vast, het gaat om een verklaring op basis waarvan een haalbaarheidsonderzoek zal worden gestart.’

 

Medezeggenschap wacht af

De UvA-medezeggenschapsraden hebben nog geen standpunt ingenomen. Alex Tess Rutten, voorzitter van de Centrale Studentenraad, weet dat het al langer speelt, maar wist niets over een intentieverklaring. ‘We hebben nog geen raadsstandpunt, maar blijven het kritisch volgen.’ Dat zegt ook Centrale Ondernemingsraad-voorzitter Breanndán Ó Nualláin. ‘Op dit moment weet ik er te weinig van om er een mening over te hebben. We wachten waar de UvA mee komt.’

 

De UvA heeft - samen met de Vrije Universiteit - al een University College: het Amsterdam University College op het Science Park.