Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Folia
actueel

UvA en VU gaan opvolger Blackboard samen aanbesteden

Henk Strikkers,
22 juni 2016 - 10:33

De Universtiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit krijgen dezelfde digitale leeromgeving (DLO). Dat is althans de bedoeling van de werkgroep Toekomst Elektronische Leeromgeving weten. Die werkgroep is namens de UvA op zoek naar een vervanger van Blackboard, dat in ieder geval tot en met september 2017 gebruikt zal blijven.

De overeenkomst tussen UvA en Blackboard, de eerste elektronische leeromgeving die de UvA ooit gebruikte, werd vanaf 1998 steeds verlengd. Sinds vorig jaar is echter een werkgroep actief die op zoek is naar de beste digitale leeromgeving. Aan de VU werd een zelfde soort werkgroep ingesteld. Aangezien de VU en de UvA op een aantal terreinen intensief samenwerken, bijvoorbeeld als het gaat om archeologie of de bètawetenschappen, hielden beide werkgroepen elkaar op de hoogte en dat mondt nu uit in een gezamenlijke aanbesteding.

 

‘De samenwerking met de VU verloopt soepel,’ vertelt UvA-projectleider Marielle van Staalen in een persbericht. ‘We hebben de twee afzonderlijke programma's van eisen samengevoegd tot één set van aanbestedingsdocumenten.’

 

Gefaseerde invoering

Die documenten zijn de basis voor de aanbestedingsprocedure die een dezer dagen zal starten. Daarna hebben makers van DLO’s 45 dagen om te reageren, alvorens aan het eind van dit jaar de winnaar van de procedure bekend zal zijn. ‘Vanaf september 2017 wordt dit nieuwe DLO gefaseerd ingevoerd,’ laat Van Staalen weten. In 2019 moet de hele UvA dan overgestapt zijn op het nieuwe systeem. Dat nieuwe systeem kan echter ook een nieuwere versie van Blackboard zijn.