Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Jolene Meijerink (Erasmus Magazine)
actueel

Zes cateraars naar volgende ronde aanbesteding na gegrond bezwaar

Dirk Wolthekker,
14 juni 2016 - 13:01

De zes partijen die zich hadden ingeschreven voor de aanbesteding van het nieuwe cateringcontract van UvA-HvA, gaan alles zes door naar de tweede ronde. De bedoeling was dat er nu al een partij zou afvallen, maar de verliezer diende een bezwaar in en dat werd gegrond verklaard.

De zes cateraars die zich hadden aangemeld voor het nieuwe contract zijn de bedrijven Albron, Cormet, Journey of Food (een nieuwe handelsnaam van de huidige cateraar Eurest), Sodexo, Vermaat en Vitam. Na een eerste selectieronde, waarin werd gecontroleerd op mogelijke wettelijke uitsluitingsgronden en het voldoen aan de minimumeisen die UvA en HvA stellen aan de catering, viel een van de bedrijven af. Welk bedrijf dat is, blijft ongewis. De verliezer maakte daartegen echter bezwaar.

 

‘Dit bezwaar bleek na controle gegrond,’ zegt Bert Zwiep, hoofd inkoop en logistiek bij de afdeling Facility Services van UvA-HvA. ‘Daarop heeft een herbeoordeling plaatsgevonden. Op basis van de herziene beoordeling blijkt dat er een verschuiving heeft plaatsgevonden in de einduitslag. Een aantal partijen is daardoor in de ranking van positie verschoven. Gevolg is dat twee partijen gelijk op een vijfde plaats zijn geëindigd.’ Volgens de opgestelde regels bij de aanbesteding worden partijen die ex aequo onderaan eindigen allebei toegelaten. Zwiep: ‘In dit geval houdt dit dus in dat we met alle zes partijen de volgende fase in gaan.’

 

In de tweede ronde komen de partijen met offertes. De bedoeling is nog steeds dat rond 1 september duidelijk is wie het nieuwe cateringcontract voor UvA en HvA in de wacht heeft gesleept.