Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Masters UvA scoren wederom slecht in Keuzegids

Henk Strikkers,
2 maart 2016 - 14:28
Betreft
Deel op

De masteropleidingen van de UvA worden dit jaar in de Keuzegids Masters gemiddeld beoordeeld als de slechtste van Nederland. In voorgaande jaren was de Vrije Universiteit continu de rode lantaarn, maar de VU doet nu haasje over met de UvA en staat voorlaatste. Overigens is het niet enkel kommer en kwel voor de UvA: de master System & Network Engineering is de op één na beste universitaire master van het land.

De Keuzegids vergelijkt jaarlijks de Nederlandse bachelors, masters en hbo-opleidingen. Dat doet ze wat betreft het hoger onderwijs op basis van de uitslagen van de Nationale Studentenenquête (70 procent) en de accreditatierapporten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (30 procent).

 

Uit die methode van de Keuzegids blijkt dat de UvA-masters gemiddeld 53,5 scoren op 100; het laagste van alle universiteiten in Nederland. De beste algemene masteruniversiteit is volgens de Keuzegids de Tilburg University met een score van 63,5 op 100 en de beste techniek- en landbouwuniversiteit staat in Wageningen (68,5 op 100).

 

Er zijn vijf masters aan de UvA die volgens de Keuzegids de beste van Nederland zijn. Dat zijn naast System & Network Engineering de tweejarige Logic-master, de master astronomie en astrofysica, de master Software Engineering en de researchmaster psychologie. De masters publiekrecht (34 op 100), fiscale economie (38 op 100) en Medical Anthropology & Sociology (eveneens 38 op 100) bungelen onderaan.

 

HvA middenmoter

Opvallend is dat hbo-masters over het algemeen erg goed scoren vanwege hun kleinschaligheid. De HvA staat onder hogescholen in de middenmoot met een score van 63,5.

Lees meer over