Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Folia
actueel

Genomineerden bekend voor ‘UvA Docent van het Jaar'

Dirk Wolthekker,
7 december 2015 - 10:41

Tijdens de voordrachtsavond afgelopen donderdag in de Muziekzaal van Crea zijn van elk der zeven faculteiten van de UvA de faculteitswinnaars bekend gemaakt die meedingen naar de titel ‘UvA Docent van het Jaar’. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de viering van de dies natalis van de UvA op 8 januari.

Meer dan 3500 studenten hebben in de eerste twee weken van november een docent van hun faculteit genomineerd voor de verkiezing. Na het tellen van de stemmen traden er donderdag zeven docenten op die door middel van minicolleges hun didactische kwaliteiten kon laten zien aan het publiek en de jury. De zeven docenten zijn: Jan Tuinstra (econometrie), Yaniv Hagbi (Hebreeuws), Frans Voorbraak (medische informatiekunde), Don Weenink (sociologie), Bas de Bruin (scheikunde), Johan Legemaate (gezondheidsrecht) en Greetje Renders (tandheelkunde).

 

Joris Marée

De jury gaat de komende weken in conclaaf en zal op 8 januari, als de UvA haar 384ste verjaardag viert, de winnaar bekend maken. Vorig jaar won Joris Marée, docent wiskunde en statistiek aan de economiefaculteit, de titel. Een paar weken geleden gaf hij aan te hopen dit jaar weer te worden genomineerd, maar zover is het dus niet gekomen: door zijn winst vorig jaar was hij uitgesloten van competitie. De verkiezing wordt georganiseerd door Asva en de Centrale Studentenraad en de jury bestaat uit louter studenten.

Lees meer over