Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

250 woningen voor studenten en vluchtelingen op Science Park

Henk Strikkers,
13 juni 2017 - 11:43

Woningcorporatie Rochdale gaat 250 woningen bouwen op het Science Park. Daar gaan studenten en vluchtelingen met een verblijfstatus samenwonen, meldt Het Parool. De woningen komen naast het Startup Village.

De woningen worden gebouwd voor tien jaar en de grond blijft in het bezit van de universiteit, laat een UvA-woordvoerder weten. ‘Er komt vandaag een bewonersbrief om de buurt te informeren,’ zegt zij.

 

De gemeente en Rochdale hebben afspraken gemaakt over de verhuur van de woningen en over maximale huurtarieven, vertelt Manon Koffijberg, voorlichter van de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens. ‘Het gaat hier om groepen die behoefte hebben aan betaalbare woningen.’ De meeste woningen worden verhuurd voor een prijs die iets boven de 400 euro ligt, ongeveer een derde van de woningen voor om en nabij de 570 euro, laat zij weten.

Het is niet het eerste project waarin studenten en statushouders samen wonen. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook in Riekerhaven. Daar maakten we vorig jaar dit verhaal over. De bedoeling was dat ook op IJburg een dergelijk complex van 320 woningen zou verrijzen, maar na protest van buurtbewoners werd dat bijgesteld. Er komen nu tussen de 160 en 190 woningen voor de studenten en vluchtelingen.