Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Puamella (cc, via Flickr)
actueel

HvA-onderzoek wint derde prijs Raak Award 2016

Laura Cardona,
30 november 2016 - 17:03

Het onderzoek ‘Beter opsporen met het lab op zak’ van het lectoraat Forensisch Onderzoek van de HvA is als een van de winnaars van het Raak-award uit de bus gekomen. Tijdens het SIA-congres 2016 in de Fokker Terminal in Den Haag ontving HvA-onderzoekster Christianne de Poot de derde prijs van € 2.500.

Tijdens het SIA-congres, het congres voor toonaangevend praktijk onderzoek was de jury te spreken over zowel de aanpak als de uitwerking van het HvA-onderzoek. Zo verwezen zij naar de nauwe samenwerking tussen de politie, Openbaar Ministerie, het Nederlands Forensisch Instituut en de onderzoekers van de HvA die uiteindelijk tot nieuwe kennis heeft geleid over zowel het werken met mobiele technieken als basale kennis over het opsporen. Tot slot prees de jury de internationale belangstelling voor het onderzoek en de samenwerking met partijen in het buitenland.

 

Het onderzoek onder leiding van Christianne de Poot laat zien hoe forensische rechercheurs met mobiele technieken snel en veilig sporenanalyses kunnen verrichten op een plaats delict. Eerder werd bekend dat het onderzoek mogelijk een groot vervolgonderzoek krijgt bij het Nederlands Forensisch Instituut (het NFI).

 

De Raak-award ging naar ‘Smart Vision’ van NHL Hogeschool. Hogeschool Leiden eindigde als tweede met het project ‘Next Gen’.