Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Bestuur ondernemingsraad gemeenschappelijke diensten weg

Dirk Wolthekker,
24 mei 2016 - 13:09
Betreft
Deel op

Het voltallige bestuur van de ondernemingsraad voor de gemeenschappelijke diensten (GOR) van de UvA is gisteren afgetreden. De vertrokken voorzitter Wap Caron wil geen nadere toelichting geven. In een verklaring zegt hij wel dat er ‘gebrek aan vertrouwen’ is tussen het bestuur en de rest van de raad.

Het opgestapte dagelijks bestuur bestaat naast Caron uit Judith Abrams, Rob Huygens en Linda Schaap. Zij stapten maandagmiddag op tijdens een interne vergadering van de raad. GOR-lid David-Jan Donner heeft intussen in een verklaring laten weten dat de rest van de raad ‘met teleurstelling en verbijstering’ kennis heeft genomen van het besluit van het bestuur om op te stappen.

 

‘Voor zichzelf’

De precieze toedracht van het opstappen van het dagelijks bestuur blijft dus vooralsnog in nevelen gehuld. Caron zegt de zaak ‘voor zichzelf’ te willen houden. ‘Ik begrijp dat dit op zich weer vragen oproept, maar in deze fase is het niet verstandig er meer over te zeggen.’ Ook de andere opgestapte bestuursleden willen geeen nadere toelichting geven. Komende maandag 30 mei is er een extra vergadering gepland waarop GOR zich zal beraden hoe verder te gaan. Onder de gemeenschappelijke diensten vallen onder meer de afdelingen Facility Services, het Administratief Centrum en het Informatiseringscentrum.

 

Update 1 juni 2016:

De GOR heeft inmiddels een interim-bestuur benoemd dat wordt geleid door interim-voorzitter David-Jan Donner.

Lees meer over