Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
wetenschap

Twintig Vidi-subsidies voor UvA en AMC

Dirk Wolthekker,
19 mei 2015 - 14:16
Betreft
Deel op
Twintig onderzoekers van de UvA en het AMC ontvangen een Vidi-subsidie uit de vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Zij krijgen ieder maximaal acht ton om een vernieuwende onderzoekslijn te ontwikkelen en een eigen onderzoeksgroep op te bouwen.

De laureaten zijn Nathalie Degenaar (sterrenkunde), Raquel Fernández Rovira, Floris Roelofse, Christian Schaffner en Ivan Titov (allen Institute for Logic, Language and Computation), Rene Gerritsma (fysica), Mette Hazenberg, Riekelt Houtkooper, Stephan Huveneers, Arnon Kater, Louis Vermeulen, Marit Westerterp, Ingo Willuhn en Guido van Wingen (allen AMC), Annemieke Petrignani en Moniek Tromp (beide scheikunde), Valeria Gazzola (psychologie), Yolanda Rodríguez Pérez (Europese studies), Ellen Rutten (Slavische talen) en Joost van Spanje (Amsterdam School of Communication Research). Zij gaan onder meer onderzoek doen naar ‘de eetlust’ van een neutronenster, het verlangen naar imperfectie, de haat-liefdeverhouding tussen Nederland en Spanje, en genen die het verouderingsproces kunnen vertragen.

De Vidi-subsidie is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaar succesvol onderzoek hebben verricht. Volgens vakgenoten behoren zij tot de beste tien à twintig procent van hun vakgebied. Ze zijn vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Met de Vidi-beurs kunnen onderzoekers vijf jaar onderzoek doen. In deze ronde dienden 509 wetenschappers een projectvoorstel in voor financiering, waarvan er in totaal 87 zijn gehonoreerd.

Zie hier voor de complete lijst van laureaten en hun onderzoeksvoorstel.
Lees meer over