Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Folia zoekt een hoofdredacteur-directeur

Folia is het journalistieke medium voor, over en door studenten, docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA). We brengen digitaal, via sociale media én met video nieuws en achtergronden over UvA en studeren in Amsterdam.

 

Stichting Folia Civitatis zoekt een hoofdredacteur-directeur (19 uur per week)

 

Wat ga je doen?

Bij Folia is de functie van hoofdredacteur gecombineerd met die van directeur. Dat houdt in dat je als hoofdredacteur niet alleen bedreven moet zijn in het redactiewerk, maar dat je ook bezig zal houden met bedrijfsvoering. Je stelt begrotingen en meerjarenplannen op en maakt keuzes in het kader van de beschikbare middelen. Daarnaast houd je je bezig met het personeelsbeleid, het opleiden van leerling-redacteuren (tekst, beeld, geluid), en het begeleiden van stagiairs.

 

Als hoofdredacteur ben je verantwoordelijk voor alle content die via de diverse platformen wordt verspreid. Als hoofdredacteur-directeur woon je de vergaderingen van het bestuur bij, adviseer je het bestuur, en onderhoud je tevens contact met het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de redactieadviesraad.

 

Wat breng je mee?

Als hoofdredacteur-directeur heb je:

 • een universitaire studie afgerond
 • ruime ervaring als (hoofd)redacteur/journalist
 • gevoel voor digital branding en aantoonbare ervaring met het sociale medialandschap
 • aantoonbare leidinggevende kwaliteiten
 • uitstekende contactuele en communicatieve eigenschappen

 

Bij voorkeur voldoe je ook aan de volgende eisen. Je hebt:

 • kennis van de UvA en affiniteit met de cultuur en ambities van de UvA
 • een uitgebreid netwerk in de journalistiek
 • een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
 • (basis)kennis van bedrijfsvoering (opstellen begrotingen, meerjarenplannen) en personeelsbeleid

 

Waar kom je te werken?

De UvA biedt dagelijks bijna 34.000 studenten vanuit de hele wereld toegang tot hoogwaardig onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie. Dit wordt georganiseerd in zeven faculteiten over vier stadscampussen in Amsterdam. Er werken ruim 9000 medewerkers en promovendi bij de UvA.

 

De UvA is een innovatieve, bevlogen en onafhankelijke universiteit die werkt aan een duurzame en welvarende toekomst. Interdisciplinair onderzoek, samenwerking en innovatie zorgen voor wetenschappelijke vernieuwing. De UvA staat voor een open en nieuwsgierige houding en beoogt studenten niet alleen kennis mee te geven, maar ook de vaardigheden om te navigeren in een dynamische wereld.

 

Al bijna 75 jaar is Folia het onafhankelijke journalistieke medium voor, over en door studenten, docenten en medewerkers van de UvA. Folia brengt digitaal, via sociale media en video nieuws,  achtergronden over de UvA en studeren in Amsterdam.

 

De onafhankelijkheid van Folia is vastgelegd in een redactiestatuut. De werknemers van Folia zijn in dienst van de onafhankelijke Stichting Folia Civitatis. Het bestuur van de Stichting bestaat uit twee wetenschappelijk medewerkers van de UvA en een UvA-student. Het Folia-team bestaat uit een hoofdredacteur-directeur, een redactiechef, redacteurs, leerling-redacteurs, stagiairs en een secretariaat, en wordt bijgestaan door een redactieadviesraad. De redactieadviesraad bestaat uit een twee externe leden met expertise in (wetenschaps)journalistiek en een UvA-student

 

Wat bieden we?

We bieden een tijdelijk dienstverband van een jaar, met een proeftijd van twee maanden. Bij een positieve beoordeling over het functioneren volgt een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie is ingeschaald in salarisschaal 12. Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.612 tot maximaal €5.922 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Stichting Folia Civitatis volgt hierbij de Cao Nederlandse Universiteiten. Voor het pensioen is een aparte pensioenregeling afgesloten.

 

Vragen?

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de voorzitter van de benoemingsadviescommissie prof. dr. Marjoleine Zieck, tevens voorzitter van het bestuur van de Stichting Folia Civitatis.

 

Sollicitatie

Als werkgever handhaaft de Stichting Folia Civitatis een beleid van gelijke kansen en diversiteit.

 

Herken je je in het profiel en vind je de aangeboden functie aantrekkelijk? Dan zien we jouw brief en cv graag tegemoet voor 1 november 2021, via deze link.

 

 • Deze vacature staat open voor interne en externe kandidaten
 • Sollicitaties rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze verstuurd, worden niet verwerkt
 • Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een eerste gesprek met de benoemingsadviescommissie
 • Een gesprek met de redactie van Folia kan onderdeel uitmaken van de procedure

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.