Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Folia zoekt een redactiecoördinator

Folia is het onafhankelijke journalistieke medium voor, over (en door) studenten, docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Wij zijn op zoek naar redactiecoördinator (0,8 fte) met een beoogde start per 1 december 2022.

 

Wat ga je doen?

Als redactiecoördinator werk je vier dagen per week. Je zet opdrachten uit, houdt redacteuren aan hun deadlines, schrijft en redigeert teksten, selecteert beeld, en bent verantwoordelijk voor eindredactie op video’s. Kortom: je zorgt voor actuele berichtgeving op Folia.nl en op de verschillende sociale media. Bovendien begeleid je leerling-redacteurs en stagiairs.

 

Wie zoeken we?

Je bent nieuwsgierig, vasthoudend, ideeënrijk, constructief, stressbestendig en kritisch. Daarnaast ben je sociaal vaardig. We zoeken niet iemand die altijd uitlegt waarom iets niet kan.
Daarnaast:

  • Heb je een academische opleiding afgerond.
  • Heb je een oog voor nieuws.
  • Weet je wat studenten en medewerkers van een universiteit belangrijk vinden.
  • Beschik je over een uitmuntende beheersing van de Nederlandse taal en kun je je ook goed in het Engels uitdrukken.
  • Heeft een CMS geen geheimen voor jou.
  • Heb je ervaring met Photoshop en Mailchimp.
    Ervaring in het redigeren of monteren van video’s is een pré.
  • Heb je ruime ervaring met sociale media.
  • Vind je het leuk om stagiairs en jonge journalisten te begeleiden bij de eerste stappen in hun carrière.

 

Waar kom je te werken?

Folia is al 74 jaar het medium voor de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1948 publiceert het spraakmakende interviews, opinieartikelen, nieuwsberichten en reportages brengt over recente wetenschappelijke ontdekkingen, opvallende studenten en ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs.

 

Op de redactie werken zowel ervaren als jonge, beginnende journalisten. Het blad fungeert dan ook als opleidingsinstituut: er is bij ons altijd plek voor leerling-redacteuren en stagiairs.

 

Wat bieden we?

Een tijdelijk dienstverband van een jaar, met een proeftijd van een maand. Bij een positieve beoordeling over het functioneren volgt een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, tussen de 2.960 euro en 4.670 euro bruto per maand op basis van volledige werktijd (schaal 10 CAO Universiteiten). Folia biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3% en een gunstige vakantieregeling.

 

Vragen?

Schroom niet en neem contact op met Dirk Wolthekker, hoofdredacteur a.i.. Je kunt hem bereiken via dirk@folia.nl of 06-55134393.

 

Ben jij de persoon die we zoeken?

Mail vóór woensdag 12 oktober een korte motivatiebrief en CV naar Dirk Wolthekker (dirk@folia.nl).

 

Sollicitatiegesprekken staan gepland voor dinsdag 18 oktober. Een eventuele tweede ronde zal plaatsvinden op maandag 24 oktober.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Open sollicitaties kunnen gericht worden aan Dirk Wolthekker (dirk@folia.nl).