Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vacature voor videoredacteur

Folia is op zoek naar een videoredacteur!

 

Ben je (beginnend) videojournalist en heb je oog voor beeld, fotografie én nieuws? Ben je net afgestudeerd aan de UvA of heb je affiniteit met de UvA en Amsterdam? Dan zoekt Folia misschien JOU!

 

Vanaf 1 september zoeken we een videoredacteur (0,8 fte.), die in staat is wekelijks twee á drie video’s te filmen, te produceren en te monteren over en op de UvA, zowel met studenten als met medewerkers en wetenschappers. Ook vinden we het handig als je af en toe foto’s maakt.

 

Wat houdt werken bij Folia in?

De redacteuren en verslaggevers van Folia werken iedere dag aan het nieuws over de UvA in de breedste zin van het woord: onderwijs, wetenschap, studentenleven en bestuurskwesties. Als videoredacteur leg je dit allemaal vast op beeld, waarbij je deel uitmaakt van de audiovisuele redactie. Tijdens je werk ga je vaak op pad om video’s te maken en zo verslag te doen van (nieuws)gebeurtenissen. Je houdt met camera en microfoon interviews met studenten op de campus, spreekt promovendi over hun onderzoek, maakt portretten van studenten met een bijzonder verhaal, en legt demonstraties vast in reportages.

 

De videoredacteur werkt onder de verantwoordelijkheid van een audiovisueel redacteur. De redactie werkt in beginsel vanuit de UvA-campus op het Roeterseiland. Gezien de aard van de werkzaamheden is thuiswerken niet mogelijk.

 

Wie ben jij?

We zoeken een Amsterdammer met wortels in het studentenleven, video-ervaring én de ambitie om het oudste universiteitsmedium van Nederland nog beter te maken dan we al zijn. Iemand met een filmisch oog, een goede nieuwsneus en een voorliefde voor onderwijs, wetenschap én Amsterdam. Je bent assertief en creatief in het bedenken van ideeën, je kunt zelfstandig werken en hebt geen uitleg nodig over de handmatige instellingen van een systeemcamera of van Adobe Premiere Pro en Photoshop. Daarnaast hebben social media geen geheimen voor je. Gezien de internationale community van de UvA is het handig als ook je Engels op hoog niveau is.

 

Wat heeft Folia te bieden?

Het gaat om een functie van vier dagen per week, waarbij je onder begeleiding van professionele mediaspecialisten volop kansen krijgt om ervaring op te doen of je kennis te vergroten bij een klein, maar kwalitatief hoogwaardig nieuwsmedium dat dit jaar 75 jaar bestaat. We bieden een jaarcontract met de mogelijkheid van verlenging, inclusief pensioenregeling, vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Salarisinschaling: schaal 7 cao Nederlandse Universiteiten.

 

Wat is Folia?

Folia is het tweetalige onafhankelijke online medium van en voor studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam en wordt uitgegeven door de Stichting Folia Civitatis. De website folia.nl brengt vanaf de Roeterseilandcampus in het hartje van Amsterdam dagelijks universitair nieuws en achtergronden over de UvA in de vorm van tekst, video en (op korte termijn) podcast, zowel via de eigen website als via social media. Folia is een lokaal en regionaal merk met een landelijke uitstraling en een brede blik op onderwijs en onderzoek. De website trekt jaarlijks zo’n één miljoen bezoekers.

 

Solliciteer!

Heb je interesse om bij ons aan de slag te gaan? Solliciteren kan door een mail te sturen met je cv, motivatie en de beste video die je ooit maakte. Mail je sollicitatie, voorzien van cv en portfolio, voor 20-06-2023 naar hoofdredacteur Dirk Wolthekker via dirk@folia.nl. Heb je vragen over de functie, mail dan naar Sara Kerklaan die de audiovisuele redactie bestiert op sara@folia.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 26 juni.