Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Cover Instellingsplan UvA 2015-2020
opinie

Op z'n Duits | Kapitaliseren op kleur

Linda Duits,
19 februari 2016 - 07:43

Als je de reclameposters mag geloven, is het aan de UvA een multicultureel feestje. Op bijna iedere foto staat wel iemand van kleur. ‘We are u’ is de slogan die daarbij hoort en waarvan ik niets begrijp. Wie zijn de wij en wie zijn de jullie?

 

De UvA is op geen enkele manier een afspiegeling van de stad waarin zij staat. De UvA is namelijk wit. Uiterst wit. Lijkbleek is misschien een beter woord. En ondanks de marketing waarin verscheidenheid gevierd lijkt te worden, vindt de UvA dat prima. Dat is dom, want diversiteit zou de UvA weleens voor de financiële ondergang kunnen behoeden.

 

In het Instellingsplan 2015-2020 – op de cover een blond meisje, een hipster en een zwarte jongen die op een dak ‘grenzeloos nieuwsgierig’ zitten te zijn – komt het woord ‘divers’ drie keer voor. Een keer in relatie tot verschillende disciplines, een keer tot vooropleiding en motivatie, en een keer tot geldstromen. Daarnaast wordt gezegd dat de ‘studentenpopulatie toenemend internationaal en intercultureel [is]’. Geen woord over de discrepantie tussen stad en universiteit, geen plan om deze kloof te dichten.

Nergens werden handvaten aangereikt hoe te handelen bij studenten die zich anders voelen dan de tatta’s die de discussies domineren

In de BKO (de Basiskwalificatie Onderwijs) moeten docenten wel wat met diversiteit. In mijn portfolio voor de assessment van de BKO moest ik reflecteren op punt 1.10: ‘Ik ga bewust om met interculturele diversiteit’. Ik kleurde het vakje ‘ik beheers dit volledig’. In de toelichting schreef ik dat in- en uitsluitingsprocessen, etniciteit en seksualiteit weliswaar centraal staan in mijn vakken, maar dat omgaan met diversiteit een hypothetische aangelegenheid is bij communicatiewetenschap waar nauwelijks studenten van kleur staan ingeschreven.

 

Punt 1.10 was een moetje. Nergens in de didactische cursus ging het over interculturaliteit. Nergens werden handvaten aangereikt hoe te handelen bij studenten die gediscrimineerd worden op hun stage of die zich anders voelen dan de tatta’s die de werkgroepdiscussies domineren. De hoge uitval van niet-witte studenten werd evenmin aangekaart, terwijl dat nu juist bij uitstek een onderwijskundige uitdaging is.

 

Open staan voor alle studenten ongeacht afkomst, achtergrond of overtuiging is niet hetzelfde als open zijn voor alle studenten. Een bezoekje aan InHolland of de Vrije Universiteit maakt pijnlijk duidelijk dat de UvA er niet in slaagt deze studenten binnen te halen. De dalende studenteninstroom aan de UvA kan niet los gezien worden van de hoge kamerprijzen in de stad. Als ondernemer geef ik graag wat gratis corporate advies aan mijn alma mater. Zet in op de mensen die hier toch al wonen. Maak werk van diversiteit en zorg dat Aya, Emir, Jayden, Mohamed, Shanaya en Yasmin trots zullen zeggen: wij zijn de UvA, de UvA is ons.