Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
wetenschap

Internationale topwetenschappers over crisis

Peter de Brock,
21 juni 2013 - 13:53
Betreft
Deel op
Werkt het Europese welvaartssysteem na de crisis nog steeds? Wat is de impact van de crisis op sociale instituties in Europa, en daarmee op haar burgers? Tijdens de conferentie ‘Crisis en Contingency: States of (In)stability’, georganiseerd door de Council for European Studies (CES) dat gelieerd is aan Columbia University (VS), gaan internationale wetenschappers in op deze en andere vragen. De tweede Europese editie van deze conferentie vindt plaats van maandag 24 tot donderdag 27 juni aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Eerdere conferenties vonden (bijna) altijd in de Verenigde Staten en Canada plaats.

In totaal worden er 1200 wetenschappers verwacht die deelnemen aan rondetafelgesprekken, paper-presentaties, mini-symposia en plenaire sessies. UvA-hoogleraar Ewald Engelen houdt op 24 juni een keynote speech. Hij gaat in op het economische groeimodel van Nederland en de kwetsbaarheid ervan. Tijdens een plenaire sessie diezelfde dag bespreken verschillende wetenschappers – onder meer afkomstig van de University of California en University College London –de relatie tussen Europese democratie en de financiële crisis.

Bij andere onderdelen komen onder meer burgerschap na Joegoslavië, Europees populisme in crisistijd en de uitdagingen met Oost-Europa aan bod. Enkele sprekers tijdens de conferentie zijn: antropoloog John Bowen (Washington University, VS), politicoloog Donatella della Porta (European University Institute, Italië), socioloog Anton Hemerijck (VU Amsterdam) en socioloog Jan Willem Duyvendak (UvA).

De conferentie vindt plaats van 24 juni tot en met 27 juni op verschillende locaties in Amsterdam.
Lees meer over