Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Gregory Edelenbos en Tristan van Hoolwerff
opinie

Woensdag gehaktdag

21 oktober 2015 - 15:16
Betreft
Deel op

Als we de oma’s van Nederland moeten geloven, is het woensdag natuurlijk gehaktdag. En gelukkig is het vlees niet alleen goed voor grote ballen bij Hollandse kost of kleine ballen in een traditionele tomatensoep. Neen. Gehakt kun je rullen, kneden en draaien. Het is, kortgezegd, heerlijk veelzijdig.

 

Om te bewijzen dat de gehaktmogelijkheden eindeloos zijn, hebben wij een simpel recept bedacht dat een plek verdient in het weekmenu van elke student.

 

 

Gevulde paprika’s met gehakt | Hoofdgerecht | 4 personen | 25 minuten

                                                                      

Ingrediënten

3 teentje knoflook, fijngesneden

2 rode uien, gesnipperd

4 paprika’s

600 gram gehakt (voeg gehaktkruiden naar keuze toe)

200 gram geraspte kaas

200 gram bladspinazie

250 gram mais

 

Benodigdheden

Koekenpan

Oven

 

Snij de paprika’s verticaal doormidden en haal de stengels en zaden eruit. Fruit de uitjes en knoflook in een pan met een beetje olijfolie. Rul het gehakt in de pan tot het helemaal gaar is. Voeg nu de bladspinazie beetje bij beetje toe en laat deze in de pan slinken. Voeg tot slot de mais toe aan het geheel en laat het eventjes meebakken.

 

Leg nu de halve paprika’s op een ovenschaal en vul ze me het gehaktmengsel. Bedek tot slot het gehakt met wat geraspte kaas en doe de ovenschaal tien minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

 

Serveertip

Een beetje (veel) crème fraîche!

Lees meer over