Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

HvA en UvA in de prijzen bij HO-Webawards

Peter de Brock,
21 juni 2013 - 16:12
Bij de jaarlijkse Hoger Onderwijs Webawards zijn de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam als overtuigende winnaars uit de bus gekomen. De HvA werd eerste in de categorie hogescholen en de UvA werd eerste bij de universiteiten. In de overall ranking was de UvA nummer 1 en de HvA nummer 2. de prijs is een initiatief van nieuwssite ScienceGuide en Strategy on Demand, bureau voor internetconsultancy.

Voor de toekenning van de webawards worden de websites van alle Nederlandse universiteiten en hogescholen beoordeeld. Daarbij worden de sites bekeken op inhoud, bereikbaarheid, vormgeving en techniek, en de inzet van sociale media. De Hogeschool van Amsterdam scoorde vooral hoog op inhoud en sociale media.

Paul Helbing, directeur Communicatie aan de HvA, is zeer trots op de prijs voor de beste hbo-website. ‘We hebben het afgelopen jaar met onze afdeling heel veel aandacht besteed aan de content en aan het inzetten van sociale media. Het is daarom extra mooi dat we juist in die categorieën hoog scoren.' Volgens Helbing krijgt de HvA-site maandelijks 1,5 miljoen bezoekers. ‘Daarmee is de site, in combinatie met de sociale media, een belangrijk platform voor de interactie met onze omgeving.’

‘Bij de HvA staan we momenteel aan de vooravond van een grote webvernieuwing. Ik verwacht dan ook dat we in een eventuele volgende webranking ook in de categorie techniek hoger kunnen scoren,’ aldus Helbing.