Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Argonne National Laboratory (cc, via Wikimedia Commons)
actueel

Update: Schurftbesmetting op Science Park

Daniël Rommens,
17 maart 2016 - 09:02

Bij een student van de opleiding psychobiologie is schurft geconstateerd. Dat meldt AT5 op basis van een interne memo van de UvA. De aandoening, die ernstige jeuk veroorzaakt, zou mogelijk zijn overgedragen via labjassen.

‘Er heerst scabiës (schurft) onder studenten die het practicum Celbiologie volgen. Dit wordt veroorzaakt door de Sarcoptes scabei (schurftmijt). Aangezien we tijdens het practicum labjassen hebben gedeeld bestaat er een kleine kans op besmetting,’ zo meldt de UvA in de memo.

 

De faculteit waarschuwt zijn studenten dat de jeuk in de loop der dagen toeneemt en 's nachts het ergst is. De UvA adviseert om bij besmetting contact op te nemen met de Arbodienst van het AMC.

 

Update 17 maart 2016 10.35 uur

De UvA bevestigt dat één student zich bij de UvA heeft gemeld met scabiës. Alle andere deelnemers aan het practicum waar die student deed zijn op de hoogte gesteld, des te meer omdat de student zijn labjas met twee andere studenten deelde. Studenten met scabiës-symptomen wordt opgeroepen zich snel te melden bij de Arbodienst van het AMC.