Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: DennisM (cc, via Wikimedia Commons)
actueel

Acta gaat tweede master aanbieden

Henk Strikkers,
29 februari 2016 - 12:25

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (Acta), waarin de tandheelkundeopleidingen van de UvA en de Vrije Universiteit zijn gebundeld, gaat naast de reguliere tandheelkundemaster een tweede master aanbieden. De master Oral Health Sciences is een samenwerking tussen UvA en VU – een zogenaamd joint degree – en is deze week officieel goedgekeurd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie.

De master is een combinatie van een aantal opleidingen die Acta al eerder aanbood, namelijk endodontologie, orale implantologie, orale kinesiologie en parodontologie. De driejarige master heeft van die vier losse opleidingen één master met vier zogenaamde uitstroomprofielen gemaakt. Afhankelijk van het gekozen uitstroomprofiel mogen de afgestudeerden zich bijvoorbeeld parodontoloog en endodontoloog noemen.

 

De nieuwe master is post-initieel en onbekostigd. Dat betekent dat hij enkel openstaat voor tandartsen die al een ander erkend masterdiploma hebben en dat studenten zelf het instellingscollegegeld moeten betalen. Dat instellingscollegegeld is hoger dan het wettelijke collegegeld van om en nabij de tweeduizend euro en kan in sommige gevallen oplopen tot dertig duizend euro. Deze specifieke master kost tussen de twaalf en twintig duizend euro per jaar, afhankelijk van het gekozen uitstroomprofiel.