Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Foto: Universiteit Utrecht
actueel

Laatste vier leden commissie diversiteit bekend gemaakt

Henk Strikkers,
19 februari 2016 - 11:17

De vijf leden van de commissie diversiteit, die onderzoek gaat doen naar hoe divers de UvA is, hoe diversiteit aan de UvA wordt gewaarborgd en in hoeverre de UvA als ‘een inclusieve instelling’ wordt ervaren, zijn bekend. De al eerder aangekondigde voorzitter Gloria Wekker wordt bijgestaan door Rosalba Icaza, Rolando Vazquez, Marieke Slootman en Hans Jansen.

Als laatste van de drie commissies die naar aanleiding van de Maagdenhuisbezetting onderzoek gaan doen aan de UvA presenteert de commissie diversiteit zich aanstaande woensdag in het openbaar. Gisteren werden de leden van de vijfkoppige commissie, die onder leiding staat van emeritus hoogleraar Gloria Wekker, openbaar gemaakt. Daarbij zit slechts één UvA’er: sociologe Marieke Slootman.

 

De vijfkoppige commissie staat onder leiding van Gloria Wekker, die ook deel uit maakt van de commissie democratisering & decentralisering. Wekker promoveerde in de jaren tachtig in de culturele antropologie aan de UvA en werd later directeur van het GEM center for Gender, Ethnicity and Multiculturalism in Higher Education van de Universiteit Utrecht.

 

Rosalba Icaza promoveerde in politiek en internationale betrekkingen aan de University of Warwick en doceerde onder meer in Mexico, Colombia, Zweden en het Verenigd Koninkrijk voordat ze neerstreek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Icaza specialiseert zich in feministische internationale studies. Rolando Vazquez doceert sociologie aan de Universiteit Utrecht en coördineert sinds zes jaar de Decolonial Summer Sch00l aan de Amerikaanse Duke University.

 

Marieke Slootman is werkzaam als onderzoeker aan het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) en als docent aan de Universiteit Leiden. Zij specialiseert zich in de dynamiek van identificatie van etnische minderheidsgroepen in relatie tot integratiediscoursen. De commissie wordt gecompleteerd door Hans Jansen, die een grote pedagogische achtergrond heeft.

 

De commissie diversiteit wordt aanstaande woensdag 24 februari van 10.30 tot 12.30 officieel gepresenteerd in Crea. Na de presentatie stemde de medezeggenschap nog over het mandaat en de samenstelling van de commissie. Zij zal daarbij de presentatie gebruiken ‘als welkome’ input.