Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Bram Belloni
actueel

Medezeggenschap geeft geen advies over subcommissie diversiteit

Dirk Wolthekker,
4 februari 2016 - 15:57

De gezamenlijke vergadering (gv) van de centrale ondernemingsraad en de centrale studentenraad heeft slechts gedeeltelijk geadviseerd over de begroting van de commissie D&D. De gv onthoudt zich van advisering over de begroting van de subcommissie diversiteit. Dat blijkt uit de officiële adviesbrief die vandaag naar het College van Bestuur is gestuurd. Daaruit blijkt bovendien dat advocaat Loe Sprengers uit de commissie D&D is gestapt.

In de brief (pdf) staat dat de gv heeft besloten – zoals zij vorige week ook met een persverklaring naar buiten gebracht – ‘positief te adviseren’ over de begrotingen van de commissie financiën & huisvesting en de commissie democratisering & decentralisering (D&D), maar de gv heeft niet willen adviseren over de subcommissie diversiteit, die wordt aangestuurd door Gloria Wekker.

 

Geen werkplan

De conceptbegroting van de commissie D&D bedraagt in totaal 530.000 euro. Daarvan is 419.000 voor de commissie zelf begroot en 111.000 voor de subcommissie diversiteit. Over dat laatste bedrag wil de gv geen advies geven aan het CvB ‘met als voornaamste bezwaar dat het werkplan en een verklaring van de begroting ontbreekt’.

 

Collegelid Hans Amman heeft laten weten dat de brief te laat binnen kwam om nog te worden besproken tijdens de wekelijkse beraadslaging van het CvB vandaag. Onduidelijk is op dit moment of en hoe het CvB op basis van het onthouden van advisering over de conceptbegroting diversiteit, haar fiat zal geven aan de gehele conceptbegroting D&D. Amman laat weten er ‘uiterlijk volgende week donderdag' een besluit over te nemen.

 

Loe Sprengers

De commissie D&D telt uiteindelijk ook geen negen maar acht leden, zo blijkt uit de brief. Beoogd lid en advocaat Loe Sprengers heeft afgehaakt. Gebleken is dat er een conflict-of-intrest bestond ten aanzien van zijn commissielidmaatschap, waardoor economiedecaan Han van Dissel bezwaar tegen hem maakte.

 

Sprengers is namelijk ook advocaat van de ondernemingsraad van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, waardoor er discussie zou kunnen ontstaan over zijn onafhankelijkheid. Sprengers heeft dat ingezien en zich daarom teruggetrokken. ‘De heer Sprengers zal de commissie nog wel adviseren’, schrijft de gv. De vacature van Sprengers wordt niet opgevuld, waardoor de commissie D&D, inclusief de subcommissie diversiteit, op acht personen is uitgekomen.

 

Lisa Westerveld, voorzitter van de commissie D&D, zal later een reactie geven over hoe het nu verder gaat met de begroting van de subcommissie diversiteit.