Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Foto: Daniël Rommens
actueel

Twee keer zoveel summer schools bij HvA

Maaike Kooijman,
30 januari 2016 - 13:21

Voor de tweede keer organiseert de HvA dit jaar summer schools en wel twee keer zoveel als vorig jaar. ‘We willen de HvA graag internationaal profileren,’ legt coördinator Ria Jacobi uit. ‘Summer schools zijn heel populair, en daar doen wij natuurlijk graag aan mee.’

Summer schools zijn een fenomeen dat is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, waarbij studenten vrijwillig extracurriculaire lessen volgen en bij het succesvol afronden van de cursus een certificaat kunnen krijgen. De HvA-programma’s duren twee weken, waarin ‘theorie wordt toegepast in de praktijk en de studenten vraagstukken uit de stad oplossen’.

 

Er wordt ook samengewerkt met de UvA en de VU, die al langer summer schools organiseren. De programma’s zijn gescheiden, maar wellicht organiseren ze gezamenlijke activiteiten, zegt Jacobi. ‘De HvA kan in ieder geval veel van UvA en VU leren.’


Zichtbaarheid en profilering

Vorig jaar kwamen de vier aangeboden programma’s allemaal vanuit één domein, namelijk Economie & Management. ‘Nu hebben we meer domeinen geworven: vier extra domeinen helpen nu met organiseren.’ Dat zijn de domeinen Digitale Media en Creatieve Industrie; Techniek; Bewegen, Sport en Voeding; en Maatschappij en Recht. ‘Uiteindelijk is het doel om één module per domein aan te bieden, zodat de onderwerpen laten zien wat je aan de HvA kunt studeren,’ aldus Jacobi. De domeinen richten de programma’s dan ook zelf in.

 

Dat alles met als doel ‘de zichtbaarheid en profilering van HvA-opleidingsmodules te verbeteren op internationaal niveau’. HvA-studenten zijn ook welkom bij de summer schools, maar de doelgroep bestaat vooral uit internationals. Vorig jaar waren er 72 aanmeldingen voor de vier summer schools, waarvan 47 buitenlandse studenten. Zij kwamen uit 19 verschillende landen.