Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Vijf wetenschapsgebieden UvA in top-100 THE Rankings by Subject

Willem van Ewijk,
20 november 2015 - 15:29
Deel op

Vijf wetenschapsgebieden aan de UvA staan in de wereldwijde top-100-ranglijsten van de Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2016. Vorig jaar waren dat er nog drie.

Eerder dit najaar werd al bekend dat de UvA in de de algemene ranglijst (de THE World University Rankings 2015-2016) van plaats 77 naar plaat 58 is opgeklommen. Na het verschijnen van die ranglijst zijn die per wetenschapsgebied trapsgewijs gepubliceerd in de Times Higher Education World University Rankings by Subject 2016.

 

Arts & humanities

Voor de geesteswetenschappen is er een grote opsteker. Het wetenschapsgebied Arts & humanities maakt een grote sprong, van plaats 45 vorig jaar naar plaats 30 dit jaar. Social sciences bestendigt met plek 32 zijn plek als hoogst genoteerde van Nederland (vorig jaar plaats 36). Clinical, pre-clinical and health staat dit jaar op plaats 52 (vorig jaar 47). Zowel Life sciences als Physical sciences maken hun entree in de top-100 van hun vakgebied op respectievelijk plaats 61 en 73. Physical Sciences aan de UvA heeft daarmee meteen ook de hoogste positie van de Nederlandse universiteiten op dat wetenschapsgebied.

 

In totaal publiceert THE top-100-ranglijsten van zes wetenschapsgebieden. Op het wetenschapsgebied Engineering & technology doet de UvA geen onderzoek en geeft de universiteit ook geen onderwijs. In de rankings naar wetenschapsgebied tellen dezelfde indicatoren als in de overall ranglijst, maar is de weging aangepast aan het vakgebied.

 

Zie hier voor de volledige ranglijst.