Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Britse geesteswetenschapper Pratt nieuwe dean AUC

Henk Strikkers,
9 november 2015 - 12:48

Murray Pratt, op dit moment nog decaan van de School of Arts and Humanities aan de Nottingham Trent University, is per 1 februari 2016 de nieuwe dean van het Amsterdam University College. Dat hebben de UvA en de VU vandaag bekend gemaakt. Pratt, die op dit moment in Nottingham ook hoogleraar Frans en Internationale Studies is, wordt eveneens benoemd tot hoogleraar Contemporary Humanities.

Foto: Nottingham Trent University

Pratt volgt Marijk van der Wende op als dean van het gemeenschappelijke University College van de UvA en de VU. Van der Wende kondigde in oktober 2014 aan terug te treden als dean van het AUC om als gastonderzoeker aan Harvard University te gaan werken. In de tussentijd was bioloog Ramon Puras ad interim dean van het AUC.

 

Internationalisering

Eerder werkte Pratt aan de Britse University of Warwick en de University of Technology in Sydney en is een fervent voorstander voor internationalisering in het hoger onderwijs. ‘By living and working in another country, I discovered the potential for academic growth. It's incredible, and something I want to pass on,’ zo vertelde Pratt aan Times Higher Education over het jaar dat hij als student in het Franse Lyon doorbracht.

 

UvA-rector Dymph van den Boom prijst Pratt vooral voor zijn inzet voor 'interdisciplinariteit, innovatie en internationalisering. Daarnaast kan Pratt bruggen bouwen tussen de verschillende sectoren. Dat is van groot belang voor het AUC.'