Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Rompcommissie Democratisering komt er niet

Steffi Weber,
27 juli 2015 - 15:45
De commissie Democratisering en Decentralisering (D&D) gaat toch pas na de zomer aan de slag. Het plan was eerst om een rompcommissie in te stellen, die gedurende de zomer alvast verkennend onderzoek zou doen. Dat is niet gelukt, laat hoogleraar antropologie en precommissielid Amade M’charek weten.

De rompcommissie had waarschijnlijk bestaan uit de voorzitter, de vice-voorzitter en de secretaris van wat straks de commissie D&D wordt. Dat drietal had in de zomer al kunnen nadenken over welke experts straks door de commissie moeten worden gehoord en na de zomer advies kunnen geven bij het samenstellen van de uiteindelijke commissie.

'Geen eenduidige rompcommissie'
'We hadden bij de consultatie afgesproken dat we het niet doen als er twijfel bestaat of er geen volledige unanimiteit is over de geschiktheid van kandidaten individueel en als team,' schrijft M'charek in een mail. 'De eerste sollicitatiegesprekken leverden geen eenduidige rompcommissie op, dus de sollicitatiecommissie is gewoon doorgegaan met gesprekken voor de complete commissie.'

De Commissie D&D is één van de beide commissies die er kwamen naar aanleiding van onderhandelingen tussen het College van Bestuur en de actiegroepen tijdens de Maagdenhuisbezetting. De andere commissie, die de financiën van de UvA zou onderzoeken, was al ingesteld, maar gaf haar opdracht na onenigheid terug.