Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Update: UvA heeft lek boven, vakinschrijving werkt nu naar behoren

Henk Strikkers,
16 juni 2015 - 12:15
Betreft
Deel op
Door technische problemen is de vakaanmelding aan de UvA, die vanochtend om 8 uur van start zou gaan, stopgezet. Al vanaf de opening om acht uur vanochtend kampt het systeem met problemen, die het gevolg lijken van overbelasting. Anderhalf uur na de opening van de vakinschrijvingen heeft de UvA besloten om de aanmeldingen in ieder geval tot twaalf uur vanmiddag stop te zetten.

SIS, het Studenten Informatiesysteem, van onder meer de UvA en de HvA heeft een veelbesproken geschiedenis. Uit een reconstructie van Folia en een rapport van een onderzoekscommissie zou blijken dat nooit duidelijk is gemaakt wat de exacte eisen aan het systeem waren en dat de kosteninschatting niet realistisch is. Bovendien zouden UvA en HvA ‘ongelooflijk naïef’ geweest zijn bij de invoering.
















Update 12:15 uur Een kwartier geleden is de vakinschrijving heropend, maar alweer melden studenten met problemen zich.







Update 13:00 uur De UvA heeft het lek boven: alle studenten die zich vanochtend wilden inschrijven, werden door een foute URL-verwijzing doorgeleid naar de wachtrij voor de vakinschrijvingen in december 2014. Aangezien die inschrijving niet open was, groeide de wachtrij tot enorme proporties.

Woordvoerder Joost van Tilburg meldt dat de inschrijving nu naar behoren werkt.
Lees meer over