Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
actueel

Enkel UvA-studenten kunnen student-assessor worden

Stephan Vegelien,
11 juni 2015 - 09:40
Hij of zij moet aan de UvA studeren, bestuurservaring hebben, communicatief zeer vaardig zijn en zich bewust zijn van de samenwerking met de HvA. Dat zijn een paar van de eisen voor de aanstaande student-assessor, die het College van Bestuur gaat adviseren over studentkwesties.

Tijdens de bezetting van het Maagdenhuis is besloten dat een student lid wordt van het College van Bestuur van de UvA en de HvA. Deze student adviseert het bestuur over het beleid en zal vergaderingen van het bestuur bijwonen. Althans, dat geldt voor UvA-aangelegenheden: de student wordt nadrukkelijk niet student-assessor van de HvA.

Alleen voor de UvA
'Een bewuste keuze,' vertelt CvB-woordvoerder Yasha Lange. 'De student-assessor wordt geworven voor de UvA. Op het moment dat er echt een HvA-onderwerp is, neemt hij of zij even niet actief deel aan het gesprek.' Dat betekent overigens niet dat de student-assessor de ruimte uitgestuurd wordt, stelt Lange.

Wat betreft HvA-aangelegenheden, heeft de student-assessor geen adviesrol. Waarom de HvA niet ook een student-lid krijgt? 'Op dit moment is besloten dit niet te doen. Mocht er na overleg met de CMR (de medezeggenschap van de HvA) worden besloten om ook een student-assessor voor de HvA toe te voegen, dan komen er twee assessors – een voor de HvA en een voor de UvA.'

Voor alle leden van studentraden, besturen en van de Asva die willen reageren is er slechts nieuws: de student-assessor mag in collegejaar 2015-2016 niet actief lid van een studentenbestuur, -vakbond of medezeggenschapsraad. Over leden van actiegroepen staat opvallend genoeg niets in de vacaturetekst. Anderen kunnen reageren tot 20 juni.