Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Beoogd Asva-bestuur bestaat uit zes dames

Henk Strikkers,
29 mei 2015 - 09:49
UvA-student Xandra Hoek is de kandidaat-voorzitter van Asva Studentenunie. Wanneer de algemene ledenvergadering op 15 juni met het de voordracht instemt, wordt zij de opvolger van Noeri van den Berg en gaat zij leiding geven aan een volledig vrouwelijk bestuur. Naast Hoek bestaat het kandidaat-bestuur uit Manon van der Fange, Kyah Smaal, Abigail Tjhay, Alex Tess Rutten en Vivianne de Vries.

Xandra Hoek studeert Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en was in het vorige collegejaar voorzitter van de studievereniging Kwakiutl. Manon van der Fange studeert eveneens aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Zij was vorig collegejaar secretaris van Studievereniging Pegasus, de organisatie voor studenten Algemene Sociale Wetenschappen. Tjhay studeert hetzelfde als Van der Fange en is dit jaar eveneens bestuurslid bij Studievereniging Pegasus.

Medezeggenschappers
Kyah Smaal, Alex Tess Rutten en Vivianne de Vries hebben allen een medezeggenschapsverleden. Smaal, student b├Ęta-gamma met als major wiskunde, was in 2013/2014 lid van de facultaire studentenraad (FSR) FNWI en namens die raad afgevaardigde in de Centrale Studentenraad van de UvA. Literatuurwetenschappenstudent Alex Tess Rutten was in datzelfde jaar lid van de FSR aan de Faculteit der Geesteswetenschappen. Vivianne de Vries studeert fysiotherapie aan de HvA en is actief als penningmeester van de Centrale Medezeggenschapsraad van de HvA.

In de volgende editie van Folia Magazine, die aanstaande woensdag uitkomt, staat een dossier over het zeventigjarig jubileum van Asva.
Lees meer over