Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Femke Halsema buigt zich over financiën UvA

Stephan Vegelien,
26 mei 2015 - 17:14
Femke Halsema wordt de voorzitter van de commissie financiën, die zich gaat buigen over de financiën van UvA. Dat melden de Centrale Ondernemersraad, de Centrale Studentenraad, De Nieuwe Universiteit (DNU), Humanities Rally (HR), vakbonden FNV en Asva en Rethink UvA in een e-mail naar alle studenten. Dit zal zij samen met zes anderen doen, onder wie Victor Eiff, directeur College van Toezicht Auteurs- en Naburige Rechten.

De commissie financiën is een van de twee commissies die na de bezetting van het Maagdenhuis in het leven werden geroepen. De commissie moet zich buigen over het financiële beleid en de financiële stand van zaken van de UvA en de UvA Holding BV van de afgelopen twintig jaar. Ook zal de commissie onderzoek doen naar de oorzaken en gevolgen van eerder genomen financiële beslissingen.

Naast Femke Halsema en vicevoorzitter Victor Eiff bestaat de commissie uit:

  • Reijer Hendrikse, promovendus en expert op het gebied van financiële geografie

  • Hester Bais, jurist, oprichter van Bais Legal en expert op het gebied van juridische financiële kwesties

  • Dick Schuiling, universitair hoofddocent en expert op het vlak van stedenbouw en vastgoed

  • Hendrik van Moorsel, expert op het gebied van boekhouding met uitgebreide ervaring in de publieke sector

  • Paul Wouters, hoogleraar Sciencetometrics; directeur Centre for Science and Technology Studies (CWTS)


De bedoeling is dat de commissie met enige regelmaat resultaten uit het onderzoek presenteert aan de academische gemeenschap van de UvA en zal nadenken over alternatieve financiële scenario's voor de toekomst van de universiteit.
De samenstelling van de commissie en de prioriteiten van de commissie zijn op dit moment nog een voorstel. Eerst mag de academische gemeenschap zich nog uitspreken over de commissie. De andere commissie, voor democratisering en decentralisering, wordt binnenkort samengesteld en gepresenteerd.
Lees meer over