Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Van den Boom waarnemend voorzitter, Du Perron vicerector

Henk Strikkers,
20 april 2015 - 07:23
Dymph van den Boom is door de Raad van Toezicht voorlopig aangesteld als waarnemend voorzitter van het College van Bestuur. Daarmee is zij de tijdelijke vervanger van Louise Gunning die dit weekend aftrad. De huidige decaan van de Rechtenfaculteit, Edgar du Perron, is aangesteld als vicerector. Die functie bestond tot op heden niet en Du Perron wordt formeel ook geen lid van het CvB. Du Perron zal zich met name bezig gaan houden met de hervormingsagenda. Die hervormingsagenda zal worden vormgegeven door twee onafhankelijke commissies.

Daarmee handelt de Raad van Toezicht snel. De verwachting was dat er eerst met de medezeggenschap én de actiegroeperingen overlegd zou worden, alvorens er verdere stappen zouden worden gezet.

Enorm takenpakket
UvA-rector Dymph van den Boom krijgt door de combinatie van functies een jaar voor haar termijn als rector afloopt een enorm takenpakket op haar bord. Niet alleen is ze nog rector van de Universiteit van Amsterdam en uit dien hoofde verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek aan de UvA, als collegevoorzitter wordt ze ook belast met de financiële en organisatorische kant van het bestuur van een universiteit en een hogeschool. Daarenboven is ze als waarnemend collegevoorzitter ook het gezicht van de universiteit naar buiten toe.

Edgar du Perron Edgar du PerronEdgar du Perron, telg uit een oud juristengeslacht, kondigde onlangs nog aan dat hij weinig belangstelling heeft voor een nieuwe periode als een decaan van de rechtenfaculteit. Zijn tweede termijn loopt eind dit jaar af. De rechtenfaculteit waar Du Perron leiding aan geeft, kampt met financiële problemen en moet om en nabij de vijf miljoen bezuinigen. De manier waarop hij dat tekort aan wil pakken en ook hoe hij met democratiseringseisen van medewerkers en studenten omgaat, leverde hem tot nu toe veel lof op.
In 2014 schreef Folia een profiel over Dymph van den Boom: Dossiertijger zonder franje.

Lees hieronder het persbericht van de Raden van Toezicht van de UvA en de HvA.