Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Na de ontruiming van het Maagdenhuis van zaterdagochtend, lijken de problemen voor het College van Bestuur eerder te zijn toegenomen dan te zijn afgenomen. Inmiddels ondertekenden meer dan driehonderd medewerkers van de UvA het artikel van Ewald Engelen en Olav Velthuis in nrc.next vanochtend. Daarin stellen zij dat het College van Bestuur het voorzichtige vertrouwen van de academische gemeenschap door de ontruiming heeft beschaamd en dat het slim zou zijn een nieuw CvB met de hervormingen te belasten.

Mede dankzij dat artikel is de kritiek op het College van Bestuur verder aangezwollen. Zo heeft ook Asva Studentenunie het vertrouwen in het CvB opgezegd. Op Facebook neemt bovendien het aantal aanmeldingen voor de protestmars van vanmiddag snel toe.

De Centrale Studentenraad (CSR) en de Centrale Ondernemingsraad (COR) voeren op dit moment in de Universiteitsbibliotheek een spoedoverleg met het CvB. Daarbij staat officieel een verantwoording voor de ontruiming van het Maagdenhuis op de agenda. Bronnen rond het overleg geven echter aan dat ook de vertrouwenskwestie op tafel ligt.

[liveblog]