Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Maagdenhuis leeg, 9 aanhoudingen

Yannick Fritschy,
11 april 2015 - 10:27
Het Maagdenhuis is zaterdag ontruimd. De politie heeft negen mensen aangehouden. In de loop van zaterdagmiddag liepen de acties af, en werd het rustig rond het Spui in Amsterdam. Onduidelijk is wanneer en waar het 'actiefestival' wordt voortgezet dat vrijdagavond in het Maagdenhuis begon. Om 20.00 uur zaterdagavond houden studenten een lawaaidemonstratie om de arrestanten te steunen.
Verschillende actievoerders kondigden vrijdag aan bij een ontruiming een andere locatie te zoeken voor hun festival, nadat de UvA het kort geding hierover had gewonnen. Na de ontruiming leek dit echter dit weekeinde niet meer mogelijk te zijn.
De Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft in een verklaring laten weten dat de politieactie zaterdag op dringend verzoek van het CvB van de UvA is uitgevoerd, omdat de veiligheid in het gebouw niet te garanderen was.

De bezetters zijn verontwaardigd over het geweld dat de politie heeft gebruikt. Volgens de politie zijn er bij de ontruiming en de opstootjes daarna geen zwaargewonden gevallen.

Lees in het liveblog hieronder de laatste ontwikkelingen.

 

[liveblog]