Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Het is zes uur geweest en in het Maagdenhuis is alles nog als vanouds. De bezetters hebben het pand niet verlaten. Vanavond vindt een General Assembly plaats. Ook gaan de al geplande activiteiten, zoals een filmavond en een 'vegan barbecue', gewoon door.

Het College van Bestuur sommeerde de actievoerders vanmiddag om vóór zes uur uit het gebouw weg te gaan, anders zou een kort geding volgen. Dit besluit volgde op de onderhandelingen tussen het CvB en de bezetters, die gisteren de hele dag plaatsvonden. 's Avonds leek er een akkoord te zijn: het Maagdenhuis zou aanstaande zondagavond verlaten worden.

Vanochtend bleek echter dat er tijdens de zogenaamde General Assembly geen overeenstemming is bereikt over de voorwaarden het pand te verlaten. Van een akkoord tussen het CvB en de bezetters kon daarom alsnog geen sprake zijn.

De actievoerders zeggen zich nu eerst op het festival te willen focussen dat dit weekend wordt gehouden. Een deel van de bezetters kondigde aan dat zij maandag met 'andere en hardere acties' het protest voort zal zetten.