Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Actiegroep Humanities Rally organiseert binnenkort een extra voorlichtingsdag over de talenstudies. De dag, die in samenwerking met de UvA wordt georganiseerd,  moet aankomend studenten enthousiast maken voor de kleine talen.

Studentenaantallen voor kleine talenstudies aan de UvA. | Beeld: Victor van Werkhooven Studentenaantallen voor kleine talenstudies aan de UvA. | Beeld: Victor van Werkhooven

De afgelopen jaren daalde het aantal studenten op de UvA bij verschillende talenopleidingen gestaag. Problematisch, erkent Humanities Rally-frontman Jarmo Berkhout. Met de extra voorlichtingsdag wil de actiegroep haar verantwoordelijkheid nemen. ‘We kunnen het belang van die studies blijven benadrukken, maar het is ook ontzettend belangrijk dat er extra studenten bijkomen.’

De UvA betaalt en faciliteert de extra voorlichtingsdag, die op zaterdag 25 april gehouden zal worden. Studenten en docenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgen de inhoudelijke invulling. Berkhout hoopt op een leuke, informatieve dag waarmee studiekiezers enthousiast gemaakt worden over de talen.

De komende weken start Humanities Rally een campagne om middelbare scholen op de hoogte te brengen van de extra bachelordag. Ook vanuit UvA-voorlichting zal promotie voor de dag worden gemaakt. Binnenkort volgt een officiële aankondiging.