Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Update: ‘UvA stelt congres, pilot met referenda en uitstel Profiel 2016 voor’

Henk Strikkers,
23 februari 2015 - 14:47
Er wordt een congres van een week georganiseerd, waarin zowel alle eisen van de Bungehuisbezetters als de toekomst van het hoger onderwijs worden besproken. Daarnaast komt er een pilot met referenda over facultair beleid. Dat zijn de voorstellen die de UvA vanochtend aan de bezetters van het Bungehuis heeft gemaild, volgens informatie die Folia van een aantal anonieme bronnen vernam. Ook zou de UvA mondeling een jaar uitstel hebben voorgesteld voor de reorganisatie van de kleine talen.

Daarmee komt de tegemoetkoming van het College van Bestuur bij lange na niet in de buurt van de eisen die de bezetters van het Bungehuis stellen. Die eisten onder meer een democratisering van de universiteit, een aanpassing van het allocatiemodel en meer vaste contracten voor universitaire medewerkers.

Op dit moment vergaderen de bezetters van het Bungehuis over het voorstel van de UvA. Om 16:00 uur komen de bezetters van het Bungehuis en het college van bestuur van de UvA dan nog eens samen in de ambtswoning van burgemeester Eberhard van der Laan. Daar zullen ze spreken over het voorstel, waarna ze een gezamenlijke verklaring geven.

Update 23 februari 2015 16.20 uur: Het uitstel van Profiel 2016 is gisteren in het gesprek wel ter tafel gekomen en afgesproken, maar is uiteindelijk niet in het schriftelijke voorstel van de UvA terechtgekomen.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons liveblog.