Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Bungehuis verkocht aan Aedes Real Estate

Dirk Wolthekker,
5 februari 2015 - 12:29
Het Bungehuis is verkocht. Het pand is nu nog een van de twee hoofdlocaties van de Faculteit der Geesteswetenschappen, maar komt in handen van vastgoedmaatschappij Aedes Real Estate. In het Bungehuis zijn op dit moment veel talenopleidingen gevestigd evenals het faculteitsbestuur.

De verkoop wordt bevestigd door vicevoorzitter van het CvB Hans Amman, die het liever houdt op een ‘voorlopige verkoop’, omdat aan de verkoop nog ‘ontbindende voorwaarden zijn verbonden’. Maar Aedes Real Estate zelf is minder terughoudend: het bedrijf heeft ‘als eigenaar van het pand’ voor volgende week een informatieavond uitgeschreven over de plannen met het pand, dat in het voorjaar van 2016 in handen over zou gaan van Aedes Real Estate. Hoeveel de vastgoedmaatschappij aan de UvA zal betalen is niet bekend, maar volgens Amman zit het ‘niet ver uit de buurt’ van een eerdere schatting in Folia door hoogleraar vastgoedmanagement Peter van Gool. Deze schatte de verkoopwaarde op een bedrag ‘tussen de vijftien en twintig miljoen’. Aedes Real Estate zelf is niet bereikbaar voor commentaar.

Hotelbedrijf
Wat Aedes Real Estate met het pand gaat doen is nog niet bekend. Wel bekend is dat Aedes Real Estate is gespecialiseerd in de (her)ontwikkeling van binnenstedelijk onroerend goed en/of erfgoed en dat in veel Aedes Real Estate-vastgoed inmiddels hotelbedrijven zijn of worden gevestigd. Het voormalige Burgerziekenhuis is bijvoorbeeld verhuurd aan Hampshire Hotel - The Manor, de voormalige openbare bibliotheek aan de Prinsengracht is verbouwd en verhuurd aan het Andaz hotel en op de plek van het voormalige Emma Kinderziekenhuis aan de Sarphatistraat wordt momenteel gebouwd voor het Hyatt Regency hotel.

Het is nu aan de FGw om in samenwerking met de afdeling huisvestingsontwikkeling plannen te maken voor een verhuizing. De FGw zal in de toekomst worden gevestigd op de in ontwikkeling zijnde Binnenstadscampus. Een klein deel daarvan – het voormalige pand van Crea – komt in de tweede helft van dit jaar in gebruik voor de opleidingen kunstgeschiedenis en algemene cultuurwetenschappen.

https://twitter.com/isgoedhoor/status/563005992234123264