Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Geke van Velzen, secretaris van de HvA, is benoemd tot secretaris van de UvA. Zij zal beide functies combineren, zodat naast één College van Bestuur beide instellingen ook één secretaris hebben. Geke van Velzen volgt in haar functie als universiteitssecretaris Mieke Zaanen op, die per 1 februari naar de Koninklijke Akademie voor Wetenschappen vertrekt.

Vertrekkend universiteitssecretaris Zaanen zei twee maanden geleden al in een gesprek met FoliaWeb dat ze het logisch achtte dat de functies van UvA- en HvA-secretaris ‘in de toekomst’ zouden worden gecombineerd. Dat blijkt direct al te gebeuren. De UvA-HvA secretaris is onder meer verantwoordelijk voor de bestuursstaf, de ondersteuning van het college van bestuur, integrale veiligheid en personeel van de centrale diensten.

Eigen kweek
Geke van Velzen (1977) is sinds de zomer van 2012 secretaris van de HvA. Daarvoor was zij voor de PvdA lid van de Amsterdamse gemeenteraad en werkte zij als consultant bij Berenschot. Zij studeerde geschiedenis en sociologie aan de UvA. In zekere zijn is zij bestuurder van eigen kweek: ze studeerde geschiedenis en sociologie aan de UvA. In de komende maanden zal worden gekeken naar het takenpakket van het nieuwe secretaris en naar de benodigde ondersteuning en verdeling van verantwoordelijkheden. Voormalig gemeentesecretaris Henk de Jong en organisatieadviseur Annette Veldhuizen zullen op interim-basis de komende maanden bijspringen om de overgang te begeleiden.

Geke van Velzen, de nieuwe universiteits- én hogeschoolsecretaris van UvA en HvA. Geke van Velzen, de nieuwe universiteits- én hogeschoolsecretaris van UvA en HvA.
Collegevoorzitter Gunning laat in een reactie weten verheugd te zijn met de komst van Van Velzen naar de UvA. ‘Geke kent de UvA al heel goed en heeft de afgelopen jaren intensief meegedraaid in de bestuurlijke discussies. Wij hebben als CvB veel vertrouwen in haar en zijn heel blij dat zij bereid was te solliciteren.’