Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Nog meer Kamervragen over FGw-bezuinigingen

Henk Strikkers,
20 november 2014 - 10:58
Een week geleden stelden SP-Kamerlid Jasper van Dijk en zijn CDA-collega Michel Rog al vragen over de bezuinigingen op de Faculteit der Geesteswetenschappen aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hoewel Bussemaker de vragen nog niet beantwoordde, vond D66-Kamerlid Paul van Meenen het nodig er nog eens dertien in te zenden. De ambtenaren van het ministerie zullen hun handen daarmee vol hebben aan de Amsterdamse geesteswetenschappenbezuinigingen.

De vragen van Van Meenen stelt hij naar aanleiding van het opiniestuk ‘Als taal kapitaal is, behoud dan de talenstudies voor Nederland’ dat zaterdag jongstleden in Het Parool verscheen. In dat opinieartikel betogen twintig hoogleraren van verscheidende Nederlandse universiteiten dat het geringe belang dat aan taalstudies wordt gehecht een nekslag voor de Nederlandse kenniseconomie is.

UvA Holding
De D66’er stelt een aantal kritische vragen over de UvA Holding en de gevolgen die de verliezen van die holdingconstructie hebben voor de onderwijsbudgetten van de UvA. Bovendien wil hij weten of de minister het acceptabel vindt dat door de UvA-bezuinigingen studies als Servisch/Kroatisch, Scandinavische talen, Nieuwgrieks, Tsjechisch en Pools volledig uit Nederland verdwijnen.

Lees hieronder de Kamervragen van Paul van Meenen.

Kamervragen Paul van Meenen (18/11/2014)