Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Protest op handen tegen reorganisatie Geesteswetenschappen  

Het Parool,
18 november 2014 - 11:46
Studentenactiegroep Humanities Rally gaat volgende week demonstreren tegen de bezuinigingen op de Faculteit Geesteswetenschappen op de UvA.

De precieze datum van het protest is nog niet bekend. Het staat in ieder geval gepland op het Spui, voor het Maagdenhuis, waar het College van Bestuur kantoor houdt.

De groep, gesteund door 4000 sympathisanten, bestaat vooral uit bezorgde studenten die hun onvrede uiten over een bezuiniging van maximaal 10 miljoen euro op hun faculteit en een ingrijpende reorganisatie, waarbij kleine taal en cultuurstudies dreigen te verdwijnen en alle studenten een brede opleiding moeten volgen om pas later te specialiseren.

De studenten voelen zich niet gehoord door hun decaan, Frank van Vree, en het College van Bestuur. 'Van Vree zegt wel dat we mee mogen denken, maar er is geen gesprek,' zegt student Jarmo Berkhout van Humanities Rally.

Tijdens een bijeenkomst in de Universiteitsbibliotheek maandagavond overlegden een groep van zo'n honderd studenten en docenten over de protesten.

Behalve de demonstratie staan andere acties gepland, waaronder het nomineren van alle docenten van geesteswetenschappen voor de verkiezing van Docent van het Jaar,  flyeren op het Gala van de Wetenschap dinsdag en een nog geheime bezettingsactie.

Tekst: Lorianne van Gelder