Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Krakers stellen petitie voor behoud Spinhuis op

Henk Strikkers,
8 oktober 2014 - 16:19

Inmiddels zitten de krakers van het Spinhuis al 31 dagen in de common room van de leegstaande UvA-locatie. Alhoewel de UvA hen nu daadwerkelijk achter de vodden zit en met een kort geding dreigde, willen de krakers nog steeds niet vertrekken. Dat blijkt nogmaals uit de petitie die de krakers hebben opgesteld.

Onder de kop Behoud het Spinhuis als autonoom studentencentrum ageren de krakers tegen de bedrijfsmatige universiteit en propageren ze dat het Spinhuis een autonoom studiecentrum is en moet blijven.

Het doel van de petitie is het waarborgen van ruimte voor bottom-up-initiatieven binnen de UvA. ‘Voor nu betekent dat het behoud van de Common Room in het Spinhuis zolang het leeg staat. In de toekomst betekent dit, dat initiatieven ruim baan gegeven wordt, die de academische gemeenschap op democratische en emancipatoire wijze versterken,’ zo is te lezen in de petitie.

De UvA stelt bij monde van persvoorlichter Yasha Lange dat zij intern bezig is met voorbereidingen voor het kort geding. ‘We hebben contact met de advocaat van de krakers en wij willen nog steeds het liefst in der minne schikken. Jammer genoeg lukt dat tot op dit moment nog niet.’