Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Feest bij de opleiding media, informatie & communicatie vandaag. De opleiding bestaat vijftig jaar. Althans, zo zeggen ze zelf. Dat ze vijftig jaar geleden werden opgericht als Bibliotheek- en Documentatieacademie en gedurende die vijf decennia onder meer Boekhandel en Uitgeverij, Frederik Muller Academie en Media en Informatie Management heetten doet daar niets aan af.

Vijftig jaar geleden stichtte men aan de Keizersgracht de eerste Bibliotheek en Documentatieacademie. Na een onderbouw van twee jaar konden studenten kiezen tussen de specialisatierichtingen bibliothecaris, documentalist, jeugdbibliothecaris, muziekbibliothecaris en schoolbibliothecaris. De opleiding legde de nadruk op filosofie, economie en Europese literatuur. Inmiddels is mic een studie met jaarlijks zo’n 800 studenten die zich focust op de volledige mediawereld; van sociale netwerken tot televisie en kranten.

https://twitter.com/GabrielDeriga/status/503964754399227904

Viering
Gisteren werd het jaar feestelijk begonnen met verjaardagstaart, zo vertelt opleidingsmanager Irene Sparreboom. Eind oktober wordt er een feest georganiseerd voor medewerkers, oud-medewerkers en alumni. Sparreboom laat weten op dit moment druk bezig te zijn met de voorbereidingen voor dat evenement.
Lees meer over