Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Één loket voor vragen over alle studies op het nieuwe Roeterseilandcomplex. Nog voor de drommen studenten uit, opende vandaag in het splinternieuwe gebouw C alvast de studentenservicedesk.

Op de stoep moet je een heftruck nog ontwijken. En ondanks de uitgeprinte A4tjes bij de deur is het behoorlijk zoeken naar de nieuwe informatiebalie. ‘Naast Crea, proberen we zelf steeds te benadrukken,’ legt Daniel Buitenkant uit. ‘En bij de grote witten trappen.’ Buitenkant is teamleider van de studentenservicedesk, die vandaag haar nieuwe vestiging op het Roeterseiland opende. Slingers fleuren de muur achter de balie op. Kunstbloemetjes staan naast de studieflyers en stadsplattegronden.

roeterseiland-trapWie de balie weet te bereiken, kan er wel voor veel meer terecht dan voorheen, vertelt Buitenkant. ‘Alle studenten die hier straks komen te studeren, kunnen er ook voor vragen over tentamens of roosters naar toe komen. De meeste dingen kunnen we hier ook oplossen en voor heel specifieke problemen verwijzen we door. De onderwijsbalies zitten hier direct boven.’ Naast de nieuwe balie, blijft ook de studentservicecedesk op het Binnengasthuis in bedrijf.

Zoals overal op het nieuwe Roeterseilandcomplex is het er vooralsnog rustig. Een stuk of vijf studenten zijn tot nu toe langs geweest, vertelt medewerkster Laura Jonkhoff. ‘De meeste met vragen over de inschrijving of het collegegeld. Maar er komen ook verdwaalde medewerkers langs die hun kaart willen activeren. ’ Even voor 14:00 vormt zich zowaar een kleine rij. Een internationale studente, die wil weten of haar aanmelding wel goed is doorgekomen. Een andere jongen komt een laatste keer smeken of hij ondanks het missen van de matching-ronde, niet toch mag beginnen. Na een telefoontje moet de balie hem teleurstellen. Verbolgen druipt hij af.

Foto: Clara van de WielDe telefoondienst van Studentenservices zit voorlopig in een werkgroepruimte. En ook de balie zelf is provisorisch, want over een jaar verhuist het geheel weer naar het nog op te leveren gebouw E. De slingers kunnen nog even bewaard worden.
Lees meer over