Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
SP-Kamerlid Jasper van Dijk heeft schriftelijke Kamervragen gesteld aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen naar aanleiding van het gelekte convenant tussen de UvA en de VU. Daarin bespreken zij de huisvesting van ‘geclusterde bèta-activiteiten’. Van Dijk is niet te spreken over de manier waarop bestuurders van beide universiteiten omgaan met de medezeggenschap.

Van Dijk wil onder meer weten hoe minister Bussemaker de afwijzing van de stichting van de Amsterdam Faculty of Science rijmt met het gesloten convenant en de samenwerking die daaruit voortvloeit. Eveneens wil hij weten of de medezeggenschap hierover niet geïnformeerd had hoeven te worden en of de minister vindt dat de bètafusie er nu in andere bewoordingen alsnog doorheen wordt gedrukt.

Alle tien de Kamervragen zijn hier (pdf) te lezen. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap moet binnen drie tot zes weken reageren op de Kamervragen.

Vanochtend bezetten een aantal studenten van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica het Study Centre op het Science Park om ontbinding van het convenant te eisen.