Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Pierre Audi geeft publiekslezing

Bien Borren,
14 juni 2014 - 11:40
Pierre Audi, directeur van De Nationale Opera en het Holland Festival zal op maandag 16 juni zijn eerste lezing als Honorary Fellow Muziekheater van de Universiteit van Amsterdam. Hij werd eind vorig jaar benoemd op grond van zijn grote verdiensten voor de ontwikkeling van de muziekdramatische kunst in Nederland. Eén van de activiteiten van deze post is het geven van een serie lezingen.

In zijn lezing zal Audi toelichten hoe hij de muziek en muziektheater heeft ontdekt en schetst hoe hij vanuit een persoonlijke reis is gekomen tot zijn professionele missie. Daarnaast zal hij zijn gedachtes spuien over de toekomst van muziektheater.

Naast een aantal publiekslezingen zal Audi als Honorary Fellow een masterclass geven (voorjaar 2015) en aan een publicatie werken. Het fellowship is een initiatief van De Nationale Opera en de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA. Met het instellen van het Honorary Felowship wil de faculteit de aandacht voor muziektheater in universitair onderwijs bevorderen.


Why bother? The Irresistible Paths of Music Theatre door Pierre Audi, maandag 16 juni, om 17.00 uur (inloop vanaf 16.45 uur) in de Aula van de UvA.