Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Crowdfunding-actie Ralien Bekkers volbracht

Dirk Wolthekker,
28 mei 2014 - 16:19
Het is niet langer een kwestie van naar Yale willen of naar Yale mogen. Nee, student Future Planet Studies Ralien Bekkers kan nu ook naar Yale en Ralien Bekkers gaat nu ook naar Yale. Het bedrag van twintigduizend euro dat ze tekort kwam om naar de prestigieuze universiteit in New Haven, Connecticut te kunnen gaan is dankzij gulle, vaak onbekende gevers via een crowdfunding-actie bij elkaar gesprokkeld.

‘Het is echt, ik kan gaan,’ zegt Bekkers wild enthousiast aan de telefoon. ‘Het is ongelofelijk, maar de twintigduizend euro die ik per se nodig had is binnen.’ Bekkers, tot voor kort jongerenvertegenwoordiger voor duurzaamheidsontwikkeling bij de VN, is de afgelopen maanden heel druk in de weer geweest om voldoende geld bij elkaar te krijgen voor de tweejarige opleiding Master of Environmental Management waarvoor ze is aangenomen op Yale, een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld.

Bekkers had een begroting gemaakt van wat haar die opleiding all in all zou gaan kosten: 100.000 dollar, bijna 75.000 euro. Het bleek tamelijk ingewikkeld om de begroting sluitend te krijgen. Er kwam een beurs van Yale, ze had wat eigen spaargeld, haar ouders kwamen met een bijdrage, de stufi kwam erbij, een lening van DUO, maar nog kwam ze 40.000 euro tekort. ‘Daarvan was 20.000 absoluut nodig om te kunnen gaan,’ zegt Bekkers. Onder de slogan Think green, support Ralien startte ze een crowdfunding-actie. Naar nu blijkt met succes. Bekkers: ‘Het geld dat ik nu nog tekort kom belemmert me niet meer om te gaan. Er zijn links en rechts nog wel wat kleine fondsjes die wat willen bijdragen hoop ik. Mijn actie loopt nog tot 1 juli, want dan vertrek ik naar Yale, hoe dan ook!’