Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

HvA-student wint Echo award

Bien Borren,
14 april 2014 - 13:01
HvA-student Enko Dijkstra is afgelopen vrijdag uitgeroepen tot winnaar van de hbo Echo Award tijdens de 14e editie van het jaarlijkse evenement. De Echo Awards worden uitgereikt aan excellent talent met een niet-westerse achtergrond in het hoger onderwijs. Dijkstra heeft een summercourse aan de Californische universiteit UCLA gewonnen.

Alle genomineerden van de Echo Awards op een rij Alle genomineerden van de Echo Awards op een rij

Dijkstra studeert Commerciële Economie aan de HvA. Door de jury werd hij geroemd om zijn commerciële vaardigheden in combinatie met zijn maatschappelijke betrokkenheid. Volgens zijn opleidingsmanager Marlies van Koningsveld is hij ‘een heel bijzonder persoon en kan hij worden gezien als de ambassadeur van de opleiding.’ De maatschappelijke betrokkenheid zet Dijkstra in bij crowdfundingintiatief voor kleine projecten in ontwikkelingslanden Get it done, waar hij medeoprichter van is.

Naast Dijkstra zijn nog drie Amsterdammers genomineerd. Soufiane Talie (hbo-rechten) werd door de HvA naar voren geschoven ter nominatie. De UvA werd vertegenwoordigd door studenten Tasniem Anwar (algemene sociale wetenschappen) en Junial Isenia (Theaterwetenschappen).

Echo Award
De Echo Award is door expertisecentrum Echo in het leven geroepen om meer kansen te creëren voor talentvolle niet-westerse allochtone studenten. Het landelijk expertisecentrum werkt aan het diversiteitsbeleid van onderwijsinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven door middel van begeleiding en advies. De jury kijkt naar bovenmatige studieprestaties, grensverleggend vermogen en actieve maatschappelijke betrokkenheid.