Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

HvA vergaart input voor instellingsplan in alle geledingen

Henk Strikkers,
28 februari 2014 - 06:16
Evenals de UvA is ook de HvA druk doende met het opstellen van het nieuwe instellingsplan. Daarin wordt op grote lijnen het beleid van het jaar 2015 tot en met 2020 uitgestippeld. Het college van bestuur is al enkele maanden bezig om in zo veel mogelijk gremia input te krijgen voor het beleidsplan en zal waarschijnlijk voor de zomer al de kaders en de uitgangspunten schetsen.

Om zo veel mogelijk ideeën voor het instellingsplan op te doen hebben Huib de Jong en zijn medebestuurders een aantal rondes langs de verschillende HvA-locaties gemaakt. Woordvoerder Meike Verhagen somt op: ‘Er zijn gesprekken geweest met de domeinvoorzitters en er zijn per domein ook open middagen georganiseerd waarop studenten en docenten naar eigen inzicht konden meepraten. Daar komt nog bij dat de centrale medezeggenschapsraad er binnenkort een halve dag met het college van bestuur over spreekt.’

Volgens Verhagen zijn er niet enkel jaknikkers op de bijeenkomsten uitgenodigd. ‘Ook studenten en medewerkers die het niet vanzelfsprekend met ons eens zijn, hebben hun zegje kunnen doen.’

Voor medewerkers van de HvA was het eveneens mogelijk om via Yammer, een sociaal netwerk voor bedrijven, in te spreken over het instellingsplan. Hoe veel medewerkers dat hebben gedaan is niet duidelijk, maar woordvoerder Verhagen zegt ook daar waardevolle informatie te hebben verkregen.

UvA
Het proces dat de HvA volgt is grotendeels te vergelijken met dat van de Universiteit van Amsterdam. Dat is niet de enige overeenkomst met de Amsterdamse hogeronderwijscollega’s: ook aan de HvA wil men op grote lijnen het in 2011 ingezette beleid voortzetten.
Het HvA-instellingsplan zal gelijk aan dat van de UvA voor zes jaar gaan gelden en per 2015 ingaan. Het volledige rapport zal in het najaar afgerond worden, maar voor de zomer wil de HvA al aangeven welke punten leidend worden.Zie hier voor het lopende IP 2011-2014 Oog voor talent van de HvA.
Zie hier voor het lopende IP 2011-2014
Oog voor talent van de UvA.