Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

'Niet sturen op vrouwelijke docent van het jaar HvA'

Sunny de Blok,
17 februari 2014 - 13:28
De verkiezing van de Docent van het Jaar aan de HvA moet niet draaien om geslacht maar om kwaliteit. Dat zeggen rector Huib de Jong en Asva-bestuurslid Donne Engelbertink in een interview met Folia Magazine. Stemmen voor de HvA-Docent van het Jaar kan vanaf vandaag.

De HvA-Docent van het Jaarverkiezing wordt dit jaar voor de vijfde keer door studentenbond Asva georganiseerd. Alle voorgaande edities zijn gewonnen door een man. Vorig jaar is er door een aantal HvA-medewerkers een netwerk opgericht om te bewerkstelligen dat de competitie ook eens gewonnen wordt door een vrouw.

Passie
Donne Engelbertink, namens de Asva verantwoordelijk voor de verkiezing, zou een vrouwelijke winnaar leuk vinden, maar geslacht acht ze van ondergeschikt belang. 'Het gaat om passie, enthousiasme en overtuiging.'

Ook HvA-rector Huib de Jong wil niet aansturen op een vrouwelijke Docent van het Jaar. 'De selectie en procedure zijn in handen van studenten. Ik vind niet dat ik me daarmee moet bemoeien om een vrouw te laten winnen.'

Aan de UvA is dit jaar overigens wel een vrouw tot Docent van het Jaar verkozen.

Folia TV vroeg studenten vorig jaar of ze liever les van hadden van een man of van een vrouw - en waarom.Stemmen kan tot vrijdag 21 februari op www.docentvanhetjaar.hva.nl. In de periode van 3 tot 14 maart volgt de bekendmaking en uitreiking van de domeinwinnaars. 17 tot 28 maart bezoekt de jury colleges van de domeinwinnaars en besluiten zij wie van deze zeven de HvA Docent van het Jaar 2014 is.

Op donderdag 10 april, tijdens de Onderwijsconferentie van de HvA in Carré, wordt de winnaar onthuld. Er zijn drie geldbedragen te winnen - 2000, 1000 en 500 euro - die de docenten mogen besteden aan het onderwijs binnen de opleiding.

Lees hieronder het volledige interview met De Jong en Engelbertink.