Niks meer missen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
actueel

Farmacoloog Mieke Mulder UvA-Docent van het Jaar

Dirk Wolthekker,
8 januari 2014 - 20:08
Tijdens de viering van de 382e dies natalis van de UvA in de Lutherse Kerk is farmacoloog Mieke Mulder uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2013. Zij is als docent en onderzoeker werkzaam aan de Faculteit der Geneeskunde-AMC.

Het maakt niet uit wanneer je een beroep op haar doet: farmacoloog Mieke Mulder is er altijd voor studenten. ‘Zowel voor, tijdens als na de colleges is ze beschikbaar en bereikbaar,’ zei de jury vanmiddag tijdens de bekendmaking van de UvA-Docent van het Jaar. ‘Haar colleges zijn bovendien helder en overzichtelijk,’ werd eraan toegevoegd.

In verschillende voorrondes moest Mulder het de afgelopen maanden opnemen tegen docenten van andere faculteiten, waaruit de uit louter studenten bestaande jury uiteindelijk een shortlist samenstelde. Op die shortlist stond een groep van zes docenten: van elke faculteit – behalve Acta – één. Op de shortlist stonden naast Mulder Joep Leerssen (Europese studies, FGw), Peter Starreveld (psychologie, FMG), Ilja Sligte (psychobiologie, FNWI), Adrienne de Moor-van Vugt (staats- en bestuursrecht, FdR) en Walter Kanning (fiscale economie. FEB). Alle op de shortlist staande docenten waren vanmiddag aanwezig bij de bekendmaking, behalve Joep Leerssen, die vanwege een sabbatical elders verblijft.

Mulder won de jaarlijkse gouden stelten, een wisselprijs waarmee wordt gesymboliseerd dat de docent boven het maaiveld uitsteekt. Daarnaast kreeg ze een geldprijs te besteden aan onderwijs of onderzoek en een ‘carte blanche’ waarmee ze naar eigen inzicht tien interdisciplinaire colleges mag verzorgen.

Meer foto's op onze Facebook-pagina.

 Zie Folia Magazine van 15 januari voor een uitgebreid interview met Mieke Mulder.